Bůčkové závitky s kysaným zelím

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
500 g vyššího libovějšího vepřového bůčku
100 g měkkého salámu
kysané zelé
2 stroužky česneku
1 dl bílého vína
pepř
sůl


Postup
Bůček nakrájíme na plátky a dobře rozklepáme. Na vnitřní straně plátek osolíme a potřeme rozmačkaným česnekem.
Na každý takto připravený plátek dáme 1-2 kolečka salámu a hrstičku okapaného nakládaného zelí. Srolujeme do závitků, které převážeme nití, či spojíme jehlicemi.
Dáme do pekáče nebo remosky, podlijeme vínem s vodou a za občasného otáčení pečeme doměkka.
Během pečení oškrabáváme do šťávy přípečky, necháváme je rozpustit a podle potřeby podléváme závitky vřelou vodou. Dáváme pozor, aby závitky byly pouze podlité, ne moc ponořené ve vodě.



www.netkucharka.cz