Telecí na zelenině

Kategorie: Telecí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
plátky telecí
2 mrkve
1 petržel
0,5 pórku
1 menší cibule
1 šlehačka
hovězí vývar
0,1 l bílého vína
1 lžíce citronové šťávy
pepř
sůl
grilovací koření
2 lžíce másla


Postup
Telecí plátky mírně naklepeme a potřeme grilovacím kořením. Pak rychle (asi 3 minuty po každé straně) orestujeme na másle. Na jiné pánvičce orestujeme strouhanou zeleninu a do ní, když začala vonět, vložíme předrestované maso. Ještě chvíli společně restujeme a poté zalijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme doměkka. Poté maso vyjmeme a šťávu zalijeme šlehačkou smíchanou s vínem a krátce povaříme. Omáčku nezahušťujeme a maso do ní vložíme jen prohřát.



www.netkucharka.cz