Kategorie: Ostatní polévky Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
mrkev
0,5 petržele
20 g celeru
75 g kapřího masa z hlavy
1 lžíce másla
2 lžíce hl. mouky
60 g jikry a mlíčí
50 g květáku
0,6 l vody
Postup
Na polovině másla osmahneme na drobné nudličky nakrájenou zeleninu, kterou vložíme do mírně osolené vody - poloviční množství a necháme vařit.
V jiném hrnci vaříme hlavu kapra zbavenou skřelí asi 10 až 15 minut. Maso z hlavy zbavíme kostí, přidáme do hrnce s vařící se zeleninou a též přilijeme procezený vývar z kapří hlavy.
Z lžíce mouky a zbytku másla usmažíme světlou jíšku, kterou přidáme do polévky a dobře povaříme. Rybí vnitřnosti (mlíčí a jikry) dobře omyjeme.
Nakrájíme je a vložíme do polévky, kde je vaříme nejméně 20 minut. Pět minut před koncem vaření přidáme rozebraný zmrazený květák.
www.netkucharka.cz