Kategorie: Vepřové maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
0,5 kg kýty
0,25 litru světlého piva
50 g sádla
1 lžíce hladké mouky
1 krajíc staršího chleba
1 špetka muškátového květu
2 stroužky česneku
drcený kmín
masox
sůl
4 párky
Postup
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Vložíme na rozehřátý tuk, důsledně osmažíme, zaprášíme moukou, znovu osmahneme a za stálého míchání postupně podléváme pivem.
Přidáme strouhaný chléb, zředíme vývarem na potřebnou hustotu, přidáme půl kostky masoxu, drcený kmín, muškátový květ a třený česnek.
Dáme do papiňáku a na mírném plameni povařit 30 - 40 minut.
www.netkucharka.cz