Vepřová pochoutka

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
0,5 kg kýty
0,25 litru světlého piva
50 g sádla
1 lžíce hladké mouky
1 krajíc staršího chleba
1 špetka muškátového květu
2 stroužky česneku
drcený kmín
masox
sůl
4 párky


Postup
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Vložíme na rozehřátý tuk, důsledně osmažíme, zaprášíme moukou, znovu osmahneme a za stálého míchání postupně podléváme pivem. Přidáme strouhaný chléb, zředíme vývarem na potřebnou hustotu, přidáme půl kostky masoxu, drcený kmín, muškátový květ a třený česnek. Dáme do papiňáku a na mírném plameni povařit 30 - 40 minut.



www.netkucharka.cz