Americký hamburger

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost: lehký
Autor: Severoamerická kuchyně od Ivo a Květy Zapletalových Vydavatelství PRÁCE 1991

Suroviny
Každý z nás jistě už ochutnal ten pravý americký Hamburger od McDonalda, ne všem takto připravený hamburger chutná. Je to ten pravý hamburger ? Pokud tedy chcete vyzkoušet rodinný americký recept, pak to zkuste podle našeho receptu
500 g hovězího mletého masa
1 vejce
3 lžíce hladké mouky
2 lžíce studené vody
olej na smažení
4 žemle
4 plátky sýra
100 g šunky
4 listy hlávkového salátu
4 lžíce ostrého kečupu
sůl & černý pepř


Postup
Maso osolíme, opepříme a propracujeme s moukou, vodou a vejcem. Necháme asi půl hodiny odležet.

Vytvoříme čtyři placky, které opečeme na oleji nejprve zprudka, pak pozvolna dopečeme z obou stran. Podáváme v rozkrojené žemli (nebo francouzském chlebu), do kteréh podle chuti ještě vložíme plátek sýra, jeden list hlávkového salátu, plátek šunky nebo anglické slaniny a podobně.

Pro dochucení potřeme uvnitř housku kečupem, hořčicí nebo tatarskou omáčkou nebo i třenou nivou a podobně.



www.netkucharka.cz