Chléb z obilných klíčků

Kategorie: Ostatní pečivo
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor:

Suroviny
2 bochníky - Suroviny na
150 g pšenice
60 g droždí
0,25 l vlažné vody
2 polívkové lžičky soli
6 polívkových lžící medu
40 g másla
1 kg celozrnné pšeničné mouky
0,25 l vody


Postup
Tři dny před tím, než začneme péct, dáme podle návodu na krabičce vyklíčit pšenici. Droždí smícháme s vlažnou vodou. Přidáme sůl, med, rozpuštěné máslo a smícháme s polovinou prosáté mouky. Kvásek necháme v pokojové teplotě kynout 30 minut. Do vzešlého kvásku přidáme zbytek mouky, vyklíčenou pšenici a ještě 1 l vody. Vymísíme těsto a zase necháme kynout tak dlouho, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Těsto ještě jednou prohněteme, vytvarujeme dva bochníky a položíme na plech. Necháme zase 15 až 20 minut kynout. Troubu vyhřejeme na 200 °C, bochníky ve středu nakrojíme do kříže, potřeme vodou a pečeme 50 až 60 minut. Upečené bochníky necháme vychladnout



www.netkucharka.cz