Kategorie: Ostatní omáčky Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
100 g slaniny
2-3 cibule
6 karotek
2 stroužky česneku
bobkový list
tymián
trochu petrželky
4 pepře
1 hřebíček
0,75 l červeného vína
5 hlaviček žampionů
3 lžíce másla
2 lžíce mouky
sůl
Postup
Nadrobno nakrájenou slaninu rozškvaříme. Přidáme nakrájenou cibuli, karotku, česnek, koření a pomalu dusíme asi 10 minut, pak zalijeme vínem a znovu asi 30 minut dusíme. Omáčku prolisujeme a přidáme do ní na zahuštění máslovou kuličku (1 lžičku másla a 2 lžíce mouky). Nakonec přidáme na trošce másla podušené žampiony, trochu petrželky a podle chuti osolíme.
Poznámka
Vhodná příloha:
Podáváme ji teplou k hovězí pečeni, srnci apod.
www.netkucharka.cz