Česká švestková omáčka k masu.

Kategorie: Ostatní omáčky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
150 g švestkových povidel 40g másla 40g mouky červené suché víno, nebo voda podle potřeby citron sůl a bílý pepř podle chuti cukr podle chuti kousek skořice na špičku nože mletého zázvoru 1 lžíce rumu


Postup
Z másla a mouky připravíme světlou zásmažku, zředíme ji vínem, nebo vodou a našleháme do hladka. Přidáme povidlí, kousek citronové kůry, kousek celé skořice a zázvor. Omáčku dobře promícháme a povaříme. Citronovou kůru a skořici vyjmeme, přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř podle chuti a nakonec dovnitř zamícháme rum. TIP: Omáčka je výborná k různým masům i klobásám.



www.netkucharka.cz