Nudle se zelím a škvarky

Kategorie: Těstoviny
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
500 g těstovin - flíčků, nudlí nebo obláčků
500 g domácích škvarků
1 kg hlávky bílého zelí
2 lžičky sůl
sádlo
2 lžičky cukr
2 lžíce ocet
kmín
bobkový list
cibule
1 lžíce hladká mouka
0,5 l vody


Postup
Těstoviny uvaříme tak, jak jsme zvyklí a k tomu připravíme moravské zelí. Zelí nakrájíme a vaříme s vodou. Po pár minutách přidáme sůl, ocet, cukr, bobkový list a kmín. Vaříme asi půl hodiny, mezitím na sádle pražíme nakrájenou cibuli. Pak k ní přidáme mouku. Hotovou cibulovou jíšku vmícháme do zelí a ještě chvíli vaříme. Do velkého pekáče vrstvíme těstoviny, zelí škvarky a ještě jednou těstoviny, zelí a škvarky. Dáme zapéct do trouby při 250 °C na půl hodiny.



www.netkucharka.cz