Švábské posvícenské preclíky

Kategorie: Ostatní pečivo
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 10
Náročnost:
Autor:

Suroviny
250 g polohrubé mouky
1 lžíce droždí
1 lžička cukru
1 dl mléka
1 špetka soli
70 g másla nebo margarinu
3 vejce
1 hrnec osolené vody
1 žloutek na potření
hrubá sůl
mák
kmín nebo ořechy


Postup
Vypracujeme hladké těsto, které dáme na 3 hodiny do chladna. Tvoříme preclíky velké jako dlaň. Položíme je na tukem potřený papír, sesuneme do vařící vody (osolené). Jakmile preclíky vyplavou, vyjmeme je, necháme dobře okapat. Položíme na tukem potřený plech. Potřeme je žloutkem, posypeme kořením a pečeme v předehřáté troubě 30 - 40 minut při 240°C.



www.netkucharka.cz