Duryňský slaninový koláč

Kategorie: Slané moučníky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor:

Suroviny
600 g těsta na černý chléb od pekaře nebo kynutého těsta z pšeničné mouky
300 g slaniny (prorostlé)
2 středně velké cibule
1 lžíce kmínu jemně mletého
2 lžíce strouhanky
2 vejce
0,5 l kysané smetany


Postup
Těsto vyválíme a vyložím jím vymaštěný plech s vyšším okrajem. Slaninu nakrájíme na kostky a rozpustíme, až zesklovatí. V tuku po slanině osmažíme do zlatova na kostičky nakrájenou cibuli, zasypeme ji strouhankou a krátce osmahneme. Stejnoměrně ji rozdělíme na kostičky slaniny, které jsme již předtím dali na těsto. Posypeme sekaným kmínem a lehce osolíme. Vejce rozkvedláme se smetanou, osolíme (můžeme ještě přidat pažitku a trochu česneku), směs nalijeme na připravený koláč a pečeme při vyšší teplotě. Koláč podáváme pokud možno čerstvý, nejlépe teplý.


Poznámka
plech s vyšším okrajem



www.netkucharka.cz