Kategorie: Vepřové maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
1 svazek kořenové zeleniny
125 g cibule
4 lžíce oleje
1,5 l vývaru
2 větvičky rozmarýny
sůl
pepř
2 bobkové listy
1,2 kg vepřového bůčku
Postup
Očištěnou kořenovou zeleninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme půl množství oleje, postupně přidáme kořenovou zeleninu a pak cibuli a orestujeme. Zalijeme vývarem. Okořeníme rozmarýnem, solí, pepřem a bobkovým listem. Do horkého vývaru vložíme bůček, vaříme 15 minut na malém plameni. Maso pak necháme v polévce vychladnout. Vyjmeme a necháme okapat. Krátce před grilováním opepříme a potřeme olejem. Grilujeme asi 15 minut, pak osolíme.
www.netkucharka.cz