Roštěnky na červeném víně

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
4 silnější roštěnky
sůl
mletý pepř
2 lžíce oleje
1 středně velká cibule nakrájená nadrobno
4 celé stroužky česneku
0,5 l červeného vína
4 menší mrkve nakrájené na špalíčky
2 menší cukety nakrájené na silnější půlkolečka


Postup
Opláchnuté a osušené roštěnky po kraji několikrát nařízneme ostrým nožem, aby se nezkroutily, osolíme je a opepříme. Na větší pánvi rozehřejeme olej na silnějším ohni, roštěnky v něm rychle po obou stranách opečeme do červena a opečené přendáme do větší zapékací mísy nebo kastrolu. Posypeme nakrájenou cibulí, přidáme česnek a červené víno, přikryjeme a necháme pomalu péct 2 hodiny v horké troubě. Potom přidáme k masu mrkev a cuketu. Znovu přikryjeme a necháme péct dalších 50 - 60 minut. Hotový pokrm podáváme horký s libovolnou přílohou.



www.netkucharka.cz