Faraónova slepice s medem

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 slepice
2 lžíce medu
1,5, lžíce másla
1 lžíce jemně posekaných burských oříšků
0,5 lžičky mletého zázvoru
tuk na pečení


Postup
Máslo rozpustíme a smícháme s medem. Nařežeme stehna a hruď slepice a potřeme medovým máslem. Zbytkem másla potřeme slepici zevnitř. Pečeme na másle nebo na margarinu. Upečenou slepici posypeme oříšky a mletým zázvorem.


Poznámka
Kdysi jsem cestoval starobylou lodí po Nilu. Když jsme nastupovali, opouštěla ji zcela zdecimovaná skupina českých turistů,, která se stala údajně obětí tzv. ``faraónovy pomsty`` - tedy žaludečních obtíží, které se vždy na Nilu dostavují čtvrtý den. Faraó



www.netkucharka.cz