Adžika ala Ukrajina (studená pikantní směs)

Kategorie: Kořenící směsi
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
4 velké cibule
4 velké papriky (kapie)
3 kg rajčat
0,5 balíčku pepře
5 bobkových listů
2 ks feferonů
1 hlavička česneku
sůl


Postup
Cibule a papriky nakrájíme na proužky, dáme do 4 litrového hrnce a doplníme nakrájenými rajčaty do objemu 3 litrů. Přidáme pepř, sůl a bobkové listy a vše rozvaříme do měkka. Po rozvaření přecedíme, tuhé části pomeleme a vrátíme zpět do šťávy. Znovu povaříme až do zahuštění. Nalijeme do skleniček a zasterilizujeme. Velmi dobré jako příloha ke steakům, na topinky, i jen tak na chléb s máslem.



www.netkucharka.cz