Maďarský bramborák

Kategorie: Brambory
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
800 g brambor
2 cibule
8 stroužků česneku
1 zelená paprika
4 vejce
2 lžíce sádla
mletý pepř a sůl


Postup
Brambory oloupeme, umyjeme a nakrouháme na tenké plátky. Necháme okapat šťávu, potom osolíme, opepříme, vmícháme utřený česnek a jemně nakrájenou papriku bez semínek. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme sádlo a vložíme do něj 0,25 brambor. Zprudka osmažíme z jedné strany, obrátíme, na bramborák poklademe kolečka cibule a rozklepneme 1 vejce. Nemícháme a necháme vejce usmažit jako volské oko.



www.netkucharka.cz