Kategorie: Zeleninové saláty Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
1 hlávkový salát
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 zelená paprika
4 lahůdkové cibulky
1 červená feferonka
100 g suchého salámu
3 lžíce červeného vinného octa
1 lžička ostré hořčice
sůl
kayenský pepř
6 lžic olivového oleje
0,5 svazku petrželky
Postup
1. Hlávkový salát natrháme na kousky. Papriky nakrájíme na kostičky. Lahůdkovou cibulku najemno posekáme. Z feferonky vyřízneme semeník a lusk nadrobno pokrájíme.
2. Salám nakrájíme na tenké nudličky, které smícháme s hlávkovým salátem, paprikami a cibulkami.
3. Ocet smícháme se solí, hořčicí a kayenským pepřem. Zašleháme olej a vmícháme feferonku.
4. Zálivkou salát přelijeme a opatrně promícháme. Petrželku nadrobno polekáme a salát posypeme. Necháme zhruba 10 minut rozležet.
Původní kuchyní tohoto receptu je Maďarsko
www.netkucharka.cz