Maďarský paprikový salát

Kategorie: Zeleninové saláty
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 hlávkový salát
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 zelená paprika
4 lahůdkové cibulky
1 červená feferonka
100 g suchého salámu
3 lžíce červeného vinného octa
1 lžička ostré hořčice
sůl
kayenský pepř
6 lžic olivového oleje
0,5 svazku petrželky


Postup
1. Hlávkový salát natrháme na kousky. Papriky na­krájíme na kostičky. Lahůdkovou cibulku najemno posekáme. Z feferonky vyřízneme semeník a lusk nadrobno pokrájíme. 2. Salám nakrájíme na tenké nudličky, které smícháme s hlávkovým salátem, paprikami a cibulkami. 3. Ocet smícháme se solí, hořčicí a kayen­ským pepřem. Zašleháme olej a vmícháme feferonku. 4. Zálivkou salát přelijeme a opatrně promícháme. Petrželku nadrobno pole­káme a salát posypeme. Necháme zhruba 10 minut rozležet. Původní kuchyní tohoto receptu je Maďarsko



www.netkucharka.cz