Kategorie: Luštěniny Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 0 Náročnost: Autor: labuznik.com |
Suroviny
špek
klobáska (nejlépe paraszt kolbász nebo jiná měkčí a trochu pikantní)
fazole v tomatové omáčce (mohou být i mexické)
kečup
cibule
zelená paprika
pepř
Pista (případně jiná chilli pasta)
Postup
Cibuli nakrájíme na měsíčky, papriky na proužky, klobásku na půlkolečka, špek na menčí kostky (ale ne úplně malé). V hrnci rozehřejeme trošku oleje, na tom opečeme špek, přidáme cibuli a pariky a za občasného míchání necháme chvilku smahnout (tak, aby zelenina byla trošku obdělaná, ale stále křupavá). Pak přidáme půlkolečka klobásky, které také chvilku opékáme. Na závěr přidáme fazole i s tomatovým nálevem. Vše dochutíme pálivým Pistou (nebo jinou chilli pastou), kečupem a pepřem. Krátce prohřejeme.
Představivosti se meze nekladou, takže se můžete na tomhle jídle ``vyblbnout`` - já někdy spolu s cibulí osmahnu i plátečky česneku, místo klobásky dám kousek uzeného nebo ve finální fázi dochucování přidám do guláše ještě mletou sladkou papriku.
Je to rychlá večeře, kterou zvlášť dokáží ocenit pánové.:)
Doporučená příloha:
chléb
www.netkucharka.cz