Babgulyás (fazolový guláš)

Kategorie: Luštěniny
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor: labuznik.com

Suroviny
špek
klobáska (nejlépe paraszt kolbász nebo jiná měkčí a trochu pikantní)
fazole v tomatové omáčce (mohou být i mexické)
kečup
cibule
zelená paprika
pepř
Pista (případně jiná chilli pasta)


Postup
Cibuli nakrájíme na měsíčky, papriky na proužky, klobásku na půlkolečka, špek na menčí kostky (ale ne úplně malé). V hrnci rozehřejeme trošku oleje, na tom opečeme špek, přidáme cibuli a pariky a za občasného míchání necháme chvilku smahnout (tak, aby zelenina byla trošku obdělaná, ale stále křupavá). Pak přidáme půlkolečka klobásky, které také chvilku opékáme. Na závěr přidáme fazole i s tomatovým nálevem. Vše dochutíme pálivým Pistou (nebo jinou chilli pastou), kečupem a pepřem. Krátce prohřejeme.

Představivosti se meze nekladou, takže se můžete na tomhle jídle ``vyblbnout`` - já někdy spolu s cibulí osmahnu i plátečky česneku, místo klobásky dám kousek uzeného nebo ve finální fázi dochucování přidám do guláše ještě mletou sladkou papriku.

Je to rychlá večeře, kterou zvlášť dokáží ocenit pánové.:)

Doporučená příloha:
chléb



www.netkucharka.cz