Kuře na smetaně po rusku

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 kuře
120 g másla
sůl
pepř
zázvor
muškátový oříšek
125 ml kysané smetany
125 ml drůbežího vývaru
1 lžíce strouhaného chleba
1 cibule


Postup
Na rozpuštěné máslo položíme kuře a opékáme je na mírném ohni, když je napůl měkké, rozsekneme je na čtvrtky, osolíme, opepříme, přidáme podle chuti koření - zázvor a muškátový oříšek. Když je kůže opečena téměř do zlatova, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, zalijeme kuře kysanou smetanou a drůbežím vývarem, přidáme strouhaný chléb a dusíme ještě cca 20 minut. Pak omáčku procedíme. Podáváme obložené s plátky okurky. Doporučená příloha: vařené nebo opečené brambory Původní kuchyní tohoto receptu je Rusko



www.netkucharka.cz