Bobkový kapr v úle-kapr s medovou omáčkou

Kategorie: Ryby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 porcovaný kapr
1 citrón (šťáva)
1 šálek rajčatové šťávy
300 ml bílého vína
2 lžičky sójové omáčky
2 lžíce medu
voda na zředění šťávy
6 bobkových listů
pepř
sůl
Na posypání:
petrželka nebo řeřicha


Postup
Porce kapra osolíme, opepříme, pokapeme citrónem, proložíme bobkovými listy a zatížené necháme v chladu několik hodin odležet. Kapra vložíme do pánve a na oleji osmažíme, přidáme ostatní suroviny a krátce povaříme. Na talíři kapra přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou petrželkou nebo řeřichou. Podáváme s bramborem



www.netkucharka.cz