Penízovkový salát

Kategorie: Zeleninové saláty
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
300 g penízovky
100 g celeru
4 vejce vařená natvrdo
1 kostka masoxu
0,5 1 vody
petrželka
Zálivka:
4 lžíce octa
2 lžíce vody
sůl
mletý pepř
trochu cukru
3 lžíce oleje


Postup
Penízovky očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Ve vývaru z masoxu je povaříme 5 minut. V osolené vodě uvaříme do měkka očištěný celer a nakrájíme jej na kostičky. K vychladlým a okapaným houbám a k celeru přidáme nadrobno nakrájená vejce a nasekanou petrželku, zalijeme zálivkou a zlehka promícháme. Salát necháme krátce odležet. Před podáváním jej ozdobíme zelenými natěmi, případně červenou paprikou.



www.netkucharka.cz