Kantonské kuřecí závitky

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 kg kuřecího masa z prsou (nebo vykostěné kuře)
300 g šunky
1 lžíce máčených rozinek
2 lžíce oloupaných a pokrájených mandlí
2 lžíce sušených čínských nebo jiných hub
1 vejce (nebo dvojnásobný počet bílků)
olej
škrobová moučka
Marináda:
1 lžíce vína
5 lžic sójové omáčky
1 lžička octa nebo citrónové šťávy
1 pokrájená větší cibule
sůl
2 lžíce medu


Postup
Maso nakrájíme na řízky velikosti menší dlaně a rozklepeme. Do připravené marinády v misce naložíme řízky na půl hodiny (i déle). Pak řízky vyjmeme z marinády a nad miskou necháme okapat. Na každý položíme tenký plátek šunky. Pak si připravíme nádivku. Na pánvi na troše oleje osmahneme pokrájené mandle, přidáme usekané máčené houby, rozinky, pokrájené zbytky šunky (tučné okraje), zalijeme 0,5 zbylé marinády, necháme vydusit a pak přidáme vejce nebo bílky. Zamícháme a necháme ztuhnout. Vzniklou nádivku dáváme na plátky kuřete se šunkou, svineme, sepneme jehlicemi nebo párátky a závitky grilujeme ze všech stran do červena. Zbytek marinády doplníme 2 lžícemi oleje, zahustíme lžičkou škrobové moučky a povaříme. Ze závitků před podáváním odstraníme jehly, pokrájíme je na tenké plátky a polejeme omáčkou uvařenou ze zbytků marinády. Obložíme zeleninou. K tomu se podává rýže nebo bílé pečivo. Kuřecí závitky mohou být použity jako předkrm, ale i jako hlavní chod.



www.netkucharka.cz