Vepřové nudličky

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
300 g vepřového masa (ramínko, kýta)
1 lžička sójové omáčky
1 lžička škrobové moučky
1 větší cibule
3 lžíce oleje
20 g sušených nebo dvojnásobný počet nakládaných hub ucha Jidášova
1 lžička cukru
2 lžíce desertního vína
sůl
Omeleta:
2 vejce
1 špetka glutasolu
1 lžíce desertního vína
tuk


Postup
Libové vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky o délce 5 cm a šířce necelý centimetr. Smícháme v misce se sójovou omáčkou a škrobovou moučkou a necháme odležet alespoň hodinu v chladu. Na pánvi rozehřejeme olej, osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, cukr a za stálého míchání opékáme. Když maso změní barvu, přidáme víno a předem namočené sušené, nebo nakládané či sterilované houby. Na prudkém ohni krátce podusíme za stálého míchání. Podle potřeby podlijeme několika lžícemi vody či vývaru (z polévkové kostky). Na jiné pánvi, vymaštěné tukem, si připravíme tenkou omeletu z vajec rozšlehaných s vínem a glutasolem. Hotovou omeletu roztrháme na kousky o velikosti sousta a přidáme k masu. Promícháme, dochutíme špetkou glutasolu, popřípadě přidáme sůl. Krátce prohřejeme. Pokrm nemá téměř obsahovat šťávu. Podáváme s neslanou rýží a zeleninovým salátem.



www.netkucharka.cz