Kuřecí sekaná se žampiony

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
2 kuřecí prsa (slepičí mohou být také)
200 g žampionů
2 vejce
2 lžičky petrželové nati
1 dl husté smetany
1-2 stroužky česneku
sůl
pepř (podle chuti)
mouka na obalování
olej


Postup
Prsa vykostíme a s kůží i žampiony dvakrát na masovém mlýnku pomeleme. Přimícháme najemno pokrájenou petrželku, protlačený česnek, sůl, pepř, smetanu, vejce a vypracujeme směs na kuřecí sekanou. Mokrou rukou formujeme placičky, které obalujeme v mouce a opékáme v rozpáleném oleji po obou stranách do červena a nebo ze směsi vytvarujeme šišku, kterou dáme do trouby péci. Podáváme k salátu, rýži či bramborové kaši.



www.netkucharka.cz