Kategorie: Drůbeží maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
2 kuřecí prsa (slepičí mohou být také)
200 g žampionů
2 vejce
2 lžičky petrželové nati
1 dl husté smetany
1-2 stroužky česneku
sůl
pepř (podle chuti)
mouka na obalování
olej
Postup
Prsa vykostíme a s kůží i žampiony dvakrát na masovém mlýnku pomeleme. Přimícháme najemno pokrájenou petrželku, protlačený česnek, sůl, pepř, smetanu, vejce a vypracujeme směs na kuřecí sekanou. Mokrou rukou formujeme placičky, které obalujeme v mouce a opékáme v rozpáleném oleji po obou stranách do červena a nebo ze směsi vytvarujeme šišku, kterou dáme do trouby péci. Podáváme k salátu, rýži či bramborové kaši.
www.netkucharka.cz