Játra po s`čchuansku

Kategorie: Houby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
500 g jater
škrobová moučka
5 lžic oleje
1 hrstka máčených sušených hub šii-také
1 stroužek česneku
3 mladé cibulky i s natí (nebo 1 cibule)
1 lžička cukru
1 hrst zelených fazolek
0,5 lžičky zázvoru
pálivá paprika
2 lžíce sójové omáčky
1 dl vývaru
2 lžíce desertního vína
1 lžička glutasolu


Postup
Játra nakrájíme na tenké plátky o velikosti sousta. Obalíme je ve škrobové moučce a prudce za stálého míchání opečeme na oleji. Pokrájíme máčené houby na kousky, česnek na plátky, mladé cibulky na dvoucen ti metrové kousky a přidáme k opečeným játrům. Osmahneme, promícháme, přidáme cukr, zázvor, pálivou papriku, sójovou omáčku, vývar, víno, glutasol a krátce povaříme. Nakonec přidáme sterilované nebo vařené fazolové lusky pokrájené na třícenti metrové kousky. Prohřejeme, promícháme a stáhneme z ohně. Opečená játra mají zůstat křehká, proto je nutná rychlá příprava. Místo fazolek je možno použít zeleninovou tykev, špenát, zelí, pórek, kedlubnu nebo celer, případně bambusové výhonky nakrájené na nudličky o délce 2 cm. (Syrovou zeleninu opečeme spolu s cibulkou)



www.netkucharka.cz