Žampióny ve žloutkové omáčce

Kategorie: Houby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
500 g žampiónů
sůl
citrónovou šťávu
50 g másla
5 g mouky
3 žloutky
petrželka
20 g čerstvého másla
5 dl vody nebo hovězí polévky


Postup
Hlavičky žampiónů sloupneme, nakrájíme na silnější plátky a vložíme je na máslo. Osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, a po pěti minutách dušení zaprášíme moukou, přilijeme polévku nebo vodu a houby necháme 10 minut dusit. Pak šťávu slijeme, rozšleháme do ní žloutky, přidáme znovu na houby a prohřejeme. Nakonec ozdobíme usekanou petrželkou a třeba přidáme ještě kousek čerstvého másla. Podáváme s brambory nebo s rýží.



www.netkucharka.cz