Kategorie: Zelenina Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
10 paprikových lusků
1 kg čerstvých hub
4 velké cibule
sůl
pepř
1 kg čerstvých rajčat
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 vejce
olej
sladká mletá paprika
6 hřebíčků
cukr podle chuti
Postup
Papriky omyjeme a opatrně nožem odkrojíme vrchní část se stopkou. Odstraníme jadérka a lusky i se stopkami spaříme ve vroucí vodě a dáme okapat. Mezitím připravíme náplň z hub. Houby očistíme, nakrájíme a dáme na drobně nakrájenou na oleji zpěněnou polovinu cibule do kastrolu. Osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka. Pak do hub vmícháme vejce a směs použijeme na plnění okapaných zchladlých paprik. Lusky uzavřeme vršky se stopkou, dáme do vymaštěného kastrolu narychlo opéci ze všech stran a zalijeme rajskou omáčkou. Tu jsme připravili podušením rajčat na zpěněné zbylé půli cibule s přidáním vody, soli, cukru, červené papriky a hřebíčku. Po uvaření a prolisování jsme omáčku zahustili světlou jíškou z másla a mouky. Plněné papriky podáváme s rýží.
www.netkucharka.cz