Kategorie: Houby Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
600 g čerstvých žampiónů
200 g anglické slaniny
200 g vařeného kuřecího nebo krůtího masa (může být i libové vepřové)
50 g tvrdého sýra
2 vejce
strouhanka
smetana
cibule
česnek
hořčice
masox
bobkový list
tymián
jalovec
pepř
mletá paprika
sůl
Postup
K přípravě se hodí větší žampióny - počítáme nejméně tři na osobu. Dobře je opereme a očistíme, odřízneme nožičky, které povaříme do měkka ve vývaru z masoxu s bobkovým listem, špetkou tymiánu a několika kuličkami pepře a jalovce. Měkké nožičky umeleme na masovém strojku s anglickou slaninou a masem, přidáme hořčici, utřený česnek, nadrobno nakrájenou nebo nastrouhanou cibulí, sladkou mletou papriku, pepř a podle chuti osolíme. Vmícháme vejce a zahustíme strouhankou. Směsí plníme kloboučky, vkládáme je do vymaštěného pekáčku a dáme zapéci do trouby. Tvrdý sýr nastrouháme, smícháme se smetanou a trochou mleté papriky. Hotové žampióny touto směsí potřeme a krátce zapečeme. Jako přílohu podáváme bílé pečivo a dobrý čaj.
www.netkucharka.cz