Ailloli

Kategorie: Ostatní omáčky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor:

Suroviny
· čerstvě mletý bílý pepř
5 · 4 -
· 0,25 až 0,375 l za studena lisovaného olivového oleje
· 2 žloutky
20 g bílého chleba bez kůrky (chlebíčková veka, žemle)
· 1 lžíce citrónové šťávy
· sůl
· 2 lžíce mléka


Postup
Bílý chléb pokapeme mlékem a necháme změknout. Pak utřeme s hrubě sekaným česnekem a solí. Přišleháme žloutky a 2 lžíce oleje, až se přísady spojí. Ostatní olej pak po kapkách a pak tenkým pramínkem vešleháme. Ochutíme solí a pepřem. (Rychleji to zvládneme, když koupíme hotovou ochucenou majonézu, přidáme v mléce namočenou střídku a česnek).
Podáváme k rybím pokrmům, grilovaným masům a bramborám pečeným ve fólii.



www.netkucharka.cz