Kategorie: Zeleninové polévky Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 0 Náročnost: Autor: |
Suroviny
200 g zeleného hrášku
bazalkový olej
1 cibule
2 lžíce polohrubé mouky
sůl
majoránka
česnekový olej
petržel nebo pažitka.
Postup
Hrách necháme nabobtnat, vodu slijeme, zalijeme čistou vodou, přidáme sůl, majoránku, libeček a vaříme doměkka. Na bazalkovém oleji zpěníme cibulku, přisypeme mouku, osmahneme, zředíme teplou vodou, rozšleháme a povaříme. Hrášek rozmixujeme a přidáme k rozvařené jíšce (podle potřeby Ize zředit horkou vodou). Do hotové polévky přidáme p~r kapek bazalkového a saturejkového oleje s nakrájenou natí petržele či pažitky.
www.netkucharka.cz