Kategorie: Zelenina Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 6 Náročnost: Autor: |
Suroviny
3 petržele oškrábané
2 mrkve oškrábané
1 celer středně velký oloupaný
1 tuřín středně velký oloupaný
3 menší cibule oloupané, spodek neodříznutý, rozkrojené na čtvrtky
12 česneků
3-4 lžíce oleje
2-3 proutky rozmarýnu
sůl a pepř podle chuti
( dá se zaměnit jakákoliv jiná kořenová zelenina )
Postup
Předehřát troubu na 210 - 220°C. Všechnu zeleninu nakrájet na větší kousky přibližně stejné. Do zapékací nádoby dát všechnu zeleninu, česnek, rozmarýn, sůl, pepř a olej. Vše dobře promíchat a dát do trouby na 40-45min. Každých 15 min. zamíchat. Zelenina musí být upečena do zlatova.
Doporučená příloha:
K pečenému jehněčímu, zvěřině, hovězímu.
Původní kuchyní tohoto receptu je Kanada
www.netkucharka.cz