Pečená kořenová zelenina

Kategorie: Zelenina
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 6
Náročnost:
Autor:

Suroviny
3 petržele oškrábané
2 mrkve oškrábané
1 celer středně velký oloupaný
1 tuřín středně velký oloupaný
3 menší cibule oloupané, spodek neodříznutý, rozkrojené na čtvrtky
12 česneků
3-4 lžíce oleje
2-3 proutky rozmarýnu
sůl a pepř podle chuti
( dá se zaměnit jakákoliv jiná kořenová zelenina )


Postup
Předehřát troubu na 210 - 220°C. Všechnu zeleninu nakrájet na větší kousky přibližně stejné. Do zapékací nádoby dát všechnu zeleninu, česnek, rozmarýn, sůl, pepř a olej. Vše dobře promíchat a dát do trouby na 40-45min. Každých 15 min. zamíchat. Zelenina musí být upečena do zlatova. Doporučená příloha: K pečenému jehněčímu, zvěřině, hovězímu. Původní kuchyní tohoto receptu je Kanada



www.netkucharka.cz