Nedělní slepičí polévka

Kategorie: Ostatní polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 slepice
hovězí žebro nebo kost
2 l vody
0,5 sáčku zmrazené kořenové zeleniny nebo 1 mrkev
1 petržel a 0,25 celeru
3 žampiony nebo 1 lžíce sušených hub namočených v mléce
1 cibule
1 stroužek česneku
sůl
pepř
petrželka
2 žloutků, - kapání ze
100 g polohrubé mouky
sůl


Postup
Slepici a hovězí žebro nebo kost omyjeme, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme pokrájenou cibuli, hrnec uzavřeme a vaříme necelou hodinu. Po snížení tlaku hrnec otevřeme, maso vyndáme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Vývar procedíme,nalijeme do hrnce, přidáme propláchnutou zmrazenou nebo pokrájenou čerstvou zeleninu, překrájené houby, hrnec doplníme vodou a vaříme až je zelenina měkká. Mezitím si z mouky a žloutků umícháme těstíčko, osolíme ho a kapeme nebo lžičkou vkládáme do vařící polévky. Vaříme asi 7 minut, pak přidáme prolisovaný česnek, pokrájené maso, polévku dochutíme a posypeme nasekanou petrželkou. Původní kuchyní tohoto receptu je Česká republika



www.netkucharka.cz