Zabíjačková polévka

Kategorie: Ostatní polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1,5 l vývaru z masoxu
lžíce sádla
1 malá cibule
40 g krup nebo krupek
2 jitrnice (200 g)
česnek
mletý pepř
majorán­ka
polévkové koření, případně trochu Vegety
sůl.


Postup
Propláchnuté kroupy namočí­me na několik hodin do studené vody, osolíme, uvaříme doměk­ka, procedíme a propláchneme vodou.

Na másle usmažíme dozlato­va drobně pokrájenou cibuli, za­lijeme vývarem, přidáme měkké kroupy, třený česnek, koření (Vegetu) a povaříme 3 minuty. Do polévky přidáme rozmělně­nou náplň ze 2 jitrnic, přivedeme k varu a za stálého míchání po­vaříme minutu. Hned podáváme.

Doporučená příloha:
čerstvý chléb, peči­vo, topinky.



www.netkucharka.cz