Egedská fazolová polévka

Kategorie: Ostatní polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
500 g bílých fazolí;
600 g vepřového plecka;
1 menší uzené koleno;
1 polévková lžíce mleté červené papriky;
1 cibule;
2 polévkové lžíce sádla;
sůl;
pepř;


Postup
Bílé fazole a uzené koleno uvaříme doměkka a odložíme stranou. Z vepřového plecka, cibule, papriky a rajčat připravíme obvyklým způsobem guláš. Až maso v guláši změkne, vrátíme nakrájené uzené koleno a polovinu množství bílých fazolí do kotlíku. Druhou polovinu fazolí rozmačkáme na kaši a přidáme do polévky, jakmile se začne polévka vařit. Tím polévku zahustíme. Důkladně promícháme a můžeme podávat.



www.netkucharka.cz