Gulášová polévka z vepřového masa s kapustovými knedlíčky

Kategorie: Ostatní polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
25 dkg vepřové kýty;
2 cibule;
1 rajče;
1 paprika;
2 stroužky česneku;
mletá paprika;
sůl;
pepř;
mletý kmín;
4 ks brambor;
1 hlávky kapusty;
2 vajíčka;
2 dkg másla;
3 polévkové lžíce mouky;
1 polévková lžíce strouhanky;


Postup
Obě cibule rozkrojíme na dvě poloviny a začneme je restovat na rozpáleném oleji. Přidáme k nim rajče a papriku rozkrájené na kostičky a utřený česnek.
Posypeme mletou paprikou, zalijeme vodou a dusíme tak dlouho, dokud se nám voda neodpaří na omastek. Osolíme a okořeníme mletým kmínem.
Maso nakrájíme na kostičky, přisypeme je ke gulášovému základu a uvaříme do měkka. Odpařenou vodu pravidelně doplňujeme.
Brambory rozkrájíme na kostičky a přidáme do polévky, načež je zalijeme vodou. Osolíme a necháme přejít varem. Polévku můžeme ochutit také pálivou paprikou.
Kapustu nakrájíme na tenké nudličky a ve slané vodě ji uvaříme do měkka. Scedíme. Jedno celé vajíčko a jeden vaječný žloutek smícháme s máslem a moukou. Osolíme, opepříme a ochutíme mletým kmínem. Přidáme strouhanku, kterou smícháme a prohněteme s vychladlou kapustou. Ze zbylého vaječného bílku ušleháme tuhý sníh,které přidáme do těsta, aby bylo vláčnější.
Ze vzniklé hmoty tvarujeme navlhčenou rukou knedlíčky, které ve velkém množství vřelé vody 6-8 minut vaříme.
Podáváme tím způsobem, že na knedlíčky vložené do talíře naléváme gulášovou polévku.



www.netkucharka.cz