Tarhoňová polévka s paprikovým škraloupem

Kategorie: Ostatní polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
2 středně velké brambory;
1 mrkev;
1 kořen petržele;
1 svazeček petrželové natě;
1 středně velká cibule;
2 dl těstovin tarhoňa;
1 kávové lžičky mleté červené papriky;
1 dkg sádla;
1 plátek zeleného paprikového lusku;
sůl podle chuti;


Postup
Brambory nakrájíme na kostičky, kořen petržele i mrkev nakrájíme podlouhle na proužky, petrželovou nať svážeme nití a spolu se zelenou paprikou dáme vše vařit do 1,5 litru vody. Když je zelenina zpola uvařená, přidáme tarhoňu, a poté, co se i tarhoňa uvařila, přijde na povrch paprikový škraloup.
Škraloup: na pánvi rozehřejeme sádlo a nasypeme do něho mletou papriku. (Sádlo nesmí být příliš horké, aby se v něm paprika nespálila.)



www.netkucharka.cz