Kategorie: Ostatní polévky Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
300 g očištěného rybího masa
sůl
několik zrnek celého pepře
1 červená paprika
1 zelená paprika
3-4 rajčata
1 kousek celeru
feferonka
1 lžíce oleje
1 cibule
1 lžíce papriky
400 g oloupaných brambor
petrželka
bílý jogurt
Postup
Opláchnuté maso zalijeme studenou vodou, přidáme sůl a koření a vaříme 20 minut. Mezitím očistíme a opláchneme zeleninu, z paprik vyjmeme jádřince a nakrájíme je na nudličky, rajčata spaříme sloupneme a překrájíme, celer nahrubo nastrouháme, feferonku rozsekáme. Na oleji zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou, doplníme zeleninou, osolíme, zastříkneme horkou vodou a dusíme téměř do měkka. Měké maso scedíme, koření odstraníme. Do horkého vývaru přidáme brambory a uvaříme je do měkka, doplníme zeleninou, kousky masa a prohřejeme. Polévku doplníme nadrobno nakrájenou petrželkou a na talířích zdobíme jogurtem.
www.netkucharka.cz