Kategorie: Nakládané Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 1 Náročnost: Autor: |
Suroviny
5 kg červené papriky
250 g soli
500 g cukru
1 l octu
5 g černého pepře
5 ks bobkových listů (dle přání 200ml oleje
celer
mrkev
květák).
Postup
Umytou a očištěnou papriku se nakrájíme na čtvrtiny. Uložíme do nádoby a rovnoměrně posypeme solí a cukrem. Tak ponecháme 8-12 hod. Ocedíme šťávu a papriky uložíme do sklenice. Můžeme také přidat mrkev, celer a květák, vše umyté a nakrájené. Marinádu připravujeme ze směsi z octu (dle přání i oleje), černého pepře a bobkového listu. Vzniklou marinádu zahříváme do varu. Ihned ji doléváme do sklenic se zeleninou, zavíčkujeme a obracíme dnem vzhůru. Takto sklenice stojí dokud nechytnou.
www.netkucharka.cz