Višňový krém

Kategorie: Poháry/zmrzliny
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 6
Náročnost: středně obtížný
Autor:

Suroviny
Pudingový krém:
1 bal Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
3 vrchovaté PL cukru krystal
750 ml mléka
200-250 ml smetany ke šlehání
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
Višňová náplň:
1 višňový kompot (375 g netto)
1 PL Gustin - jemný kukuřičný škrob Dr.Oetker
Na zdobení:
čokoláda


Postup
1. Pudingový prášek smícháme společně s cukrem a 0,33 mléka. Zbylé mléko přivedeme k varu, sejmeme ze sporáku a vmícháme do něj připravenou směs. Puding vaříme za stálého míchání ještě asi 1 minutu. Uvařený puding zakryjeme průhlednou fólií a dáme vychladnout. 2. Višně necháme okapat, šťávu zachytíme. Několik višní odložíme stranou, zbytek rozdělíme do pohárů (6 porcí). Do šťávy vmícháme Gustin a za stálého míchání vaříme až do zhoustnutí. Zahuštěnou šťávu nalijeme do sklenic na višně a necháme vychladnout. 3. Smetanu dobře vyšleháme společně s vanilínovým cukrem. Asi 0,33 šlehačky ponecháme na zdobení. Zbylou šlehačku zlehka vmícháme do dobře vychlazeného pudingu. Puding nalijeme na višně se šťávou. Poháry ozdobíme zbylou šlehačkou, višněmi a čokoládou.



www.netkucharka.cz