Kategorie: Ostatní omáčky Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
0,5 l vody nebo vývaru z masa
0,5 l kyselé smetany
6 dkg polohrubé mouky
1-2 žloutky
1-2 lžíce octa
3-4 lžíce cukru (podle chuti i více)
3 lžíce sekaného kopru
sůl
Postup
Asi do sedminy smetany rozkvedláme mouku a zavaříme ji do osolené povařené vody. Podle chuti omáčku přikyselíme a přisladíme. Do omáčky trochu povařené přihodíme kopr a přilijeme žloutek, rozkvedlaný ve zbytku smetany. Když přichází do varu, odstavíme ji. Místo vody můžeme dát na omáčku taky sladké mléko.
Původní kuchyní tohoto receptu je Česká republika
www.netkucharka.cz