Babiččina teplá křenová omáčka se smetanou.

Kategorie: Ostatní omáčky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
0,5 l sladké smetany
sůl
0,2 l smetany navíc
30 g plohrubé mouky
30 g nastrouhaného křenu, nebo podle chuti
20 g cukru
20 g oloupaných, na sucho opražených a na hrubo posekaných mandlí
1 špetka muškátového květu


Postup
Do vařící smetany zašleháme studenou smetanu s rozmíchanou moukou. Stále míchajíc ji povaříme. Pak do omáčky zamícháme, sůl, cukr, strouhaný křen, mandle, muškátový květ a omáčku ihned podáváme. TIP: Omáčka se také hodí k vařenému hovezímu masu, uzenému masu atd. Doporučená příloha: Houskový, nebo bramborový knedlík. Původní kuchyní tohoto receptu je Česká republika



www.netkucharka.cz