Omáčka na ošizení (dia).

Kategorie: Ostatní omáčky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Jedna porce: 5 kalorií, 0g tuku
Na 250ml
250 ml domácího kuřecího vývaru (tuk na povrchu sebraný), nebo z kostky (pozor na sůl)
1 lžička škrobu
1 lžíce studené vody
pepř podle chuti
trocha sladké mleté papriky (nemusí být)
1 lžíce na jemno posekané petrželky


Postup
V malém kastrolku, na prudkém ohni přivéct vývar s pepřem a paprikou do varu. Snížit teplotu a vařit po 10min, nebo až se tkutina zredukuje na 0,5. V malé misce smíchat vodu se škrobem a zašlehat směs do vývaru. Zvýšit teplotu a přivéct do varu na 30 vteřin. Sundat z ohně a zamíchat dovnitř petrželku. Podávat k masům, zelenině atd



www.netkucharka.cz