Nakládaný hermelín

Kategorie: Nakládané
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor:

Suroviny
3 ks hermelínu
3 feferonky
5 bobkových.listů
2 cibule
2 pokrájené červené kapie (i naložené)
6 stroužků česneku
1 lžička tymiánu
1 lžička rozmarýnu
olej na zalití


Postup
Esteticky zajímavý je v tomto případě i způsob narovnání do sklenic.Asi nejlepší jsou sklenice ve tvaru soudku,se šroubovým uzávěrem,které se používají k nakládání rybích pečenáčů (závitků).I jejich objem odpovídá použitému množství,to je tři ks hermelínu. Pokud jsi “hračička”,tak zkus z kolečka hermelínu udělat dvě,přeříznutím po kratší ose,dále pak na osminky,takže vzniknou malé trojúhelníčky.Ty pak rovnej do uvedené sklenice tak,že jeden trojúhelníček dáš plísní nahoru,druhý plísní dolů.Prosypávej kořením,kapie,pokrájené na nudličky,asi 3 -5 cm dlouhé , narovnej po obvodu sklenice, vždy po každé vrstvě. Zalij olejem, sklenici uzavři,ulož na týden do lednice,jednou až dvakrát denně otoč víčkem dolů,aby se nálev promíchal.



www.netkucharka.cz