Broskvový koláč

Kategorie: Moučníky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 12
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience: Těsto: 350 g hladké mouky
180 g cukru moučka
220 g tuku (máslo
Hera)
2 vejce
Krém: 1 konzerva broskví nebo meruněk se šťávou (dá se přidat i mandarinková konzerva)
2 vanilkové pudinky
vejce - Poleva:
130 g cukru
1 kelímek zakysané smetany


Postup
Postup přípravy: Z přísad vypracujeme těsto a dáme do plechu s vyšším okrajem. Na povrch rozložíme ovoce. Šťávu z ovoce doplníme vodou na 1 litr (může být trošku míň) a uvaříme z ní vanilkový pudink. Horkou hmotu rozetřeme na ovoce. Pečeme asi 35 minut při 175 °C. Poleva: žloutky utřeme s cukrem do pěny, přimícháme kysanou smetanu. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do pěny. Rozetřeme na rozpečený koláč a pečeme ještě asi 15 minut, až povrch zrůžoví.


Poznámka
věra



www.netkucharka.cz