Omeleta s hermelínem1

Kategorie: Vejce
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
125 ml mléka
1 lžíce solamylu
6 vajec
20 g másla
2 hermelíny


Postup
V hrnci uvedeme do varu mléko. Solamyl rozmícháme v 125 ml vody, přilijeme do mléka a necháme přejít varem. Po jednom přimícháme do omáčky žloutky. Bílky ušleháme do tuha a vmícháme do vaječného těsta. Máslo rozehřejeme na teflonové pánvi a postupně usmažíme 4 omelety (pánev přiklopíme poklicí). Usmažené omelety uchováme v teple. Hermelíny podélně rozpůlíme a na polovinu každé omelety položíme plátek sýra. Přikryjeme druhou polovinou omelety a rozdělíme na talíře.



www.netkucharka.cz