Kuřecí plátky s bylinkovou omáčkou

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost: lehký
Autor: Testudo

Suroviny
4 ks kuřecí prsní řízek
4 stroužky - česnek
sůl
olej na smažení
mletá sladká paprika
Na ozdobu::
paprika (zelená)
rajče
Omáčka::
mletý černý pepř
sůl
50 g máslo
2 snítky - petrželka
100 ml mléko
2 ks cibule
250 ml smetana
2 snítky - čerstvá bazalka


Postup
Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na slabé plátky. Bazalku a petrželku nasekáme najemno. Česnek utřeme se solí.
Maso zlehka naklepeme, potřeme česnekem se solí a opečeme dorůžova na rozehřátém oleji. Ochutíme červenou sladkou paprikou. Opečené maso z pánve vyjmeme.
Na pánev s olejem po smažení masa nasypeme nakrájenou cibuli a smažíme ji než zesklovatí. Přidáme máslo a když se rozpustí, přilijeme smetanu, mléko a přisypeme nasekané bylinky. Bylinkovou omáčku 2 minuty povaříme, přisolíme a opepříme. Čerstvou bazalku a petrželku můžeme nahradit v obou případech 1 lžičkou sušených nebo drcených bylinek.
Kuřecí plátky s bylinkovou omáčkou podáváme s pečenými bramborami, s rýží nebo hranolky.
Poznámka:
Bylinky si opět získávají své místo v naší kuchyni. Pokrmům dodávají výraznou chuť a vůni. Je tomu tak i u bazalky, používané hlavně v italské kuchyni.
Hlavní chod


Poznámka
Bylinky si opět získávají své místo v naší kuchyni. Pokrmům dodávají výraznou chuť a vůni. Je tomu tak i u bazalky, používané hlavně v italské kuchyni.



www.netkucharka.cz