0186 - Minestrone (italská zeleninová polévka)

Kategorie: Zeleninové polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: Testudo

Suroviny
250 g bílých fazolí
2 lžíce oleje
2 nakrájené cibule
2 prolisované stroužky česneku
2 plátky slaniny nakrájené na nudle
4 oloupaná rajčata
0,25 hrnku nakrájené petrželky
9 hrnků hovězího vývaru
0,25 hrnku červeného vína
1 nakrájená mrkev
1 nakrájená vodnice (bílá ředkev)
2 nakrájené brambory
kousek nakrájeného celeru
0,25 hrnku rajčatového protlaku
1 na plátky nakrájená mladá cuketa
0,5 hrnku nakrájených fazolek
0,5 hrnku nalámaných špaget
0,25 hrnku nastrouhaného sýra typu čedar
sůl, pepř, hobliny parmazánu


Postup
Fazole necháme přes noc nabobtnat, pak je slijeme a necháme okapat. Vložíme je do vroucí vody a vaříme asi 15 minut. Pak je opět slijeme a necháme okapat. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli, česnek a slaninu. Za stálého míchání opékáme, až je cibule měkká a slanina křupavá. Přidáme rajčata, polovinu petrželky, fazole, vývar a víno. Zvolna vaříme pod pokličkou asi 0,75 hodiny. Dále přidáme mrkev, vodnici, brambory, celer a rajčatový protlak. Vaříme přikryté dalších 15 minut. Osolíme, opepříme. Nakonec přidáme cuketu, fazolky, těstoviny a sýr. Vaříme přikryté 10 až 15 minut nebo dokud zelenina a těstoviny nezměknou. Přidáme zbylou petrželku. Podáváme ozdobené hoblinami parmazánu (případně zapečeném na kousku chleba ciabatta).



www.netkucharka.cz