0185 - Ruský boršč

Kategorie: Masové polévky
Hodnocení: ***
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: Testudo

Suroviny
0,5 kg červené řepy
1 kg předního hovězího masa
2 lžíce oleje
8 hrnků vody nebo hovězího vývaru
0,5 kg menšího hlávkového zelí
0,5 kg oloupaných nakrájených rajčat
1 nakrájená cibule
4 prolisované stroužky česneku
2 nakrájené brambory
sůl, pepř


Postup
Červenou řepu, zelí a maso nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme maso a za stálého míchání opečeme. Přidáme vývar nebo vodu a přikryté vaříme asi 40 minut. Přidáme pokrájenou červenou řepu, hlávkové zelí, rajčata, cibuli a česnek. Zakryjeme pokličkou a vaříme 40 minut. Přidáme brambory, osolíme, opepříme a vaříme, dokud nezměknou. Na konci ještě případně dochutíme. Tradičně se tato polévka podává se zakysanou smetanou. Polovinu hovězího masa můžeme nahradit vepřovým, přidat klobásu nebo zeleninu a pórek



www.netkucharka.cz