Kategorie: Houby Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
200 g čerstvých hub (žampióny
hřiby pravé
ostatní houby hřibovité
smrže obecné
bedly
májovky
křemenáče)
60 g másla
20 g cibule
10 g petrželky
20 g hladké mouky
asi 0,125 l světlého vývaru z hovězího masa
nebo vývaru připraveného z kostky masoxu
sůl
popř. trocha mletého pepře
Postup
V kastrole rozehřejeme máslo, v něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a jemné rozsekanou petrželku, přidáme na tenké plátky nebo na nudličky nakrájené houby a dusíme doměkka. Měkké houby zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a dohusta svaříme. Nádivku používáme k nadívání vaječných omelet, slaných palačinek, pirožek, telecích nebo vepřových řízků atd.
www.netkucharka.cz