Houby smažené

Kategorie: Houby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
600 g tvrdších čerstvých hub (žampióny
hřiby pravé
hřiby přívěskaté
holubinky mandlové
ryzce syrovinky
kloboučky hřibů dutonohých
křemenáče
bedly
muchomůrky růžovky
pýchavky
čirůvky havelky atd.) a sůl. Hladká mouka
vejce a strouhanka na obalení a olej nebo sádlo na smažení.


Postup
Tvrdší houby nakrájíme na silnější plátky (nejméně 0,75 cm tlusté, žampiónové kloboučky ponecháme vcelku, pouze je oloupáme. Připravené houby nejdříve namočíme na 10 minut do mléka a pak je osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance a v rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova vysmažíme. Obměna: Připravené houby můžeme také namáčet do těstíčka na smažení a pak je vysmažit. Příloha: bramborová kaše, opékané brambory a saláty ze syrové zeleniny nebo dušený špenát, anebo dušený zelený hrášek. Podáváme-li za přílohu opékané brambory, můžeme ještě k smaženým houbám podávat tatarskou omáčku. K smažené bedle se zvlášť dobře hodí za přílohu okurkový salát.



www.netkucharka.cz